Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

EU ska ta hand om sitt eget plastavfall

Publicerad: Uppdaterad:
Plast i havet

Förbrukningen av plast för engångsbruk ska minskas, användning av mikroplaster ska begränsas och år 2030 ska alla plastförpackningar i EU återvinnas. Det var innehållet i den strategi som EU-kommissionen lade fram på tisdagen för att hantera de 25 miljoner ton plastavfall som EU-länderna genererar varje år.

Till nyhetssajten Europaportalen, som bevakar svensk EU-politik och utvecklingen i Europa berättar, kommissionens förste vice ordförande Frans Timmermans att den enda långsiktiga lösningen är att minska plastavfallet genom ökad återvinning och återanvändning.

– Vi kan inte leva utan plast men vi kan också dö av den. Vi måste förhindra att plast hamnar i vårt vatten, vår mat och till och med i våra kroppar. Den enda långsiktiga lösningen är att minska plastavfallet genom ökad återvinning och återanvändning.

Om inte den nuvarande politiken ändras kommer det enligt kommissionären finnas mer plast än fisk i haven år 2050.

Läs hela nyhetern på europaportalen.se >>

Publicerad: