Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Blå energi i fokus när internationella kluster samlades i Göteborg

Den 21 maj samlade OffshoreVäst ett antal internationella kluster inom marin energi och svenska intressenter i Göteborg för en dag med studiebesök och nätverkande. På dagordningen stod en rad presentationer från framträdande aktörer inom den blå energisektorn, däribland Minesto, DNV GL, SeaTwirl, Sigma Marine & Energy och ABB.

Inom ramen för det internationella projektet ELBE (Europe Leading Blue Energy) anordnades en konferens i Göteborg i maj. På plats fanns representation från AREG (Skottland), Cluster de Energia (Baskien), Energy Innovation Cluster (Danmark) och Blue Cluster (Belgien).

Temat för dagen var blå energi med fokus på våg, tidvatten och flytande vindkraft med mål om att utveckla internationella samarbeten och värdekedjor. Evenemanget som också innehöll studiebesök hos MMT, Minesto och SSPA, var en bra möjlighet att lyfta fram den starka kompetens som finns inom det blå energiområdet i Sverige. Seminariet avslutades med B2B-möten.

Dagen efter under ledning av Pierre Ingmarsson, RISE besökte de internationella deltagarna även RISE, Sveriges forkningsinstitut. Rundturen var mycket uppskattad .

Erik Bunis, RISE, som ansvarar för OffshoreVäst och som stod som värd för  dagen var nöjd.

- Jag är mycket nöjd med eventet som helhet. Vi hade stor närvaro från hela värdekedjan som borgade för framgångsrika dialoger och möten, särskilt i B2B-sessionen. Företagsbesöken och besöket hos RISE Borås var mycket uppskattade av deltagarna och vi ser nu fram emot fortsatta samarbeten med de europeiska klustren.


Senast uppdaterad: 2019-05-28 14:22