Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

26 nov: Webbinarium - Hållbar sjömat på den offentliga tallriken

Publicerad:

Är alger, musslor och landodlad fisk framtiden? I MATtankens nästa webbinarium får vi möjlighet att fördjupa oss i den komplexa frågan kring hållbar fisk och annan sjömat. Webbinariet äger rum tisdag 26 november kl. 13.30.

Kommuner och regioner vill att den fisk man köper in ska vara så hållbar som möjligt. Men det är inte lätt att navigera rätt när man ska upphandla fisk och sjömat. Kvotsystem och ursprungsmärkningar är svåra att förstå. Och debatten är stundtals hätsk kring vad som är rätt eller fel.

I EAT Lancets rapport "The role of seafood for sustainable and healthy diets - The EAT-Lancet comission report through a blue lens" pekar man ut akvakultur som en framtidslösning. Bakgrunden till det ökade behovet av odlad fisk är att sjömat är näringsriktig och bra mat men många vilda fiskbestånd är hårt utnyttjade. Enligt FN:s organ för jordbruk och mat, FAO, är 52 procent av världens fiskbestånd på gränsen till utrotning.

I detta webbinarium berättar professor Kristina Snuttan Sundell om produktion av mat genom vattenbruk. Kommer vi kunna fortsätta att äta fisk som i dag? Är landbaserad fiskodling framtidens hållbara alternativ? Vilka djur och växter från havet skulle vi kunna äta mycket mer av?

Läs mer och anmäl dig här >>

Publicerad: