Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Webbinarium 8 juni: Det svenska årtiondet för havsforskning

Publicerad:

I samband med World Ocean Day den 8 juni arrangeras ett webbinarium om det svenska bidraget i FN:s årtionde för havsforskning och hållbarhet. Webbinariet riktar sig till berörda aktörer och utgör startskottet för arbetet med havsdecenniets svenska aktiviteter. Välkomna!

När: Måndag 8 juni
Tid: Kl. 8:00-9:30
Var:
Digitalt. Länk skickas via mail när anmälan är gjord.
Anmäl dig här

Arrangörer för webbinariet: Formas, Universeum, SMHI, SIDA, Havs- och vattenmyndigheten och Havsmiljöinstitutet.

Arbetet med att samla svenska prioriteringar och aktiviteter inför FN:s årtionde för havsforskning är i full gång och den 8 juni presenterar Formas sitt regeringsuppdrag och de föreslagna prioriterade områdena.

En konkret aktivitet i det svenska arbetet är “Universeum Ocean Science Lab”. Under webbinariet kommer en presentation hållas över hur Sveriges nationella vetenskapscenter utvecklar en unik lärmiljö och plattform för engagemang, ökad kunskap och stärkt innovationskraft för hållbara hav. Ocean Science Lab blir en arena för Sverige att kraftsamla kring hållbara hav.

Länk till anmälan och mer information om programmet finns här: Det svenska årtiondet för havsforskning

Läs mer om World Ocean Day här: World Ocean Day 8 juni

Publicerad: