Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

27 mars: Odlad med Omtanke– svensk fiskodlings code of practice!

Publicerad: Uppdaterad:

Odlad med Omtanke– svensk fiskodlings code of practice, arrangeras av Nationellt Kompetenscentrum för Vattenbruk (NKfV) tillsammans med SWEMARC vid Göteborgs universitet, SLU Aquaculture och Matfiskodlarna.
När: 27 mars kl. 13:00 – 17:00
Var: Uppsala (Park Inn by Radisson
Anmälan: Klicka här
Sista dag för anmälan är 11 mars.Begränsat antal platser. OBS: Anmälan är bindande.

 

Välkommen till lanseringen av Odlad med Omtanke– svensk fiskodlings code of practice!
Vi bjuder in beslutsfattare, myndighetsföreträdare, intresseorganisationer och media till en eftermiddag med presentationer av svensk fiskodlings nya branschriktlinjer och ”Odlad med Omtanke”. Detta kommer att ske i samband med en kurs för fiskodlare på temat djurvälfärd som hålls i Uppsala mellan den 27 och 29 mars.

Bakgrund
Branschorganisationen Matfiskodlarna har under två år, arbetat med att ta fram en code of practice för den svenska fiskodlingsbranschen, projektet har finansierats med medel från Jordbruksverket. Riktlinjerna är anpassade för att kunna användas inom fiskodling med alla typer av odlingsteknik och för alla olika syften; så väl kompensations- och sättfiskodling som matfiskodling. Riktlinjerna täcker hela produktionsflödet: från romkorn till slakt/utsättning och har ett starkt fokus på djurvälfärd och smittskydd. Genom att ena branschen med en code of practice skapas förutsättningar för en socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbar bransch med välmående fiskar. Vi kallar det Odlad med Omtanke.
Mer information: På hemsidan odladfisk.se hittar ni mer information om den svenska fiskodlingsbranschens gemensamma riktlinjer och Odlad med Omtanke.

FRÅGOR?
Kontakta: anna.norman-halden@slu.se eller susanne.lindegarth@marine.gu.se

Arrangörer: Nationellt Kompetenscentrum för Vattenbruk (NKfV) tillsammans med Swemarc, SLU Aquaculture och Matfiskodlarna.

Publicerad:
Uppdaterad: