Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Seminarium 29 aug: Är Sverige på väg mot noll nettoutsläpp av växthusgaser 2045?

Publicerad:

REVÄST FRUKOSTSEMINARIUM

Är Sverige på väg mot noll nettoutsläpp av växthusgaser 2045?
Åsa Löfgren från Klimatpolitiska rådet ger en lägesrapport

När: 29 augusti 2019, kl. 08.30- 09.30 (frukost 08.00-08.30)
Var: Handelshögskolan, Vasagatan 1, Göteborg 
Anmälan: Senast den 25 augusti via länken https://link.gu.se/Events/4893/Apply

Seminariet kommer även att streamas via Revästs hemsida, revast.org.gu.se.

Åsa Löfgren är docent i nationalekonomi med särskilt fokus på klimatekonomi vid Göteborgs universitet och är en av åtta ledamöter i Klimatpolitiska rådet. Hon är expert på ekonomiska styrmedel, såsom miljöskatter och utsläppsrättshandel och vilken roll dessa kan spela för att hantera den globala uppvärmningen. Hon är särskilt intresserad av vad som driver företags investeringar i renare teknik och kopplar ofta ihop sin miljöekonomiska forskning med beteendeekonomiska frågeställningar.

Åsa Löfgren kommer på detta frukostseminarium att berätta om Klimatpolitiska rådets arbete och senaste rapport samt ge sin bild av effektivt klimatarbete. "Ett globalt pris på koldioxid är det absolut viktigaste för ett effektivt klimatarbete. Men vägen till ett globalt koldioxidpris är lång och klimatarbetet kommer att bestå av en hel portfölj av styrmedel som är unik för varje land. Det kan finnas goda skäl att kombinera styrmedel som skatter, utsläppsrättshandel och teknikstöd"

Seminariet är kostnadsfritt.  Mer info om REVÄST hittar du på revast.org.gu.se

Publicerad: