Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

13 mars: Startmöte - Samråd om havsplan Västerhavet

Publicerad: Uppdaterad:

Den 13 mars ordnar Länsstyrelsen Västra Götalands län ett gemensamt startmöte inom Västerhavet som omfattar Västra Götaland, Halland och den nordligaste delen av Skåne. Tjänstemän och politiker inom plan, miljö och näringslivsutveckling på kustkommuner, berörda kommunala bolag, regioner och kommunalförbund inom Västerhavets havsplaneområde bjuds in för att aktivt bidra med sin syn på havsplanen.

Vid mötet ger Havs- och vattenmyndigheten (HaV) en introduktion till samrådsmaterialet och Västerhavsplanen. Havsplanens koppling till kommunal översiktsplanering, miljömål, vattenförvaltning, grön infrastruktur och näringslivsutveckling är ämnen som kommer att diskuteras. Boverket kommer att finnas på plats för att presentera arbetet med en kommande vägledning för kommunal kust- och havsplanering. Vid mötet ges utrymme för gruppdiskussion för att ringa in frågor att arbeta vidare med på hemmaplan vid de uppföljande samrådsmötena som hålls i respektive län under våren. 

Samrådet pågår mellan 15 februari till 15 augusti 2018 och det är viktigt att tycka till under samrådet. Därefter återstår bara en granskning innan planen lämnas vidare till regeringen som fattar beslut senast 2021. Synpunkter och förbättringsförslag på Västerhavsplanen ska lämnas som ett skriftligt remissvar till HaV senast den 15 augusti 2018. Det betyder att kommuner kan behöva fatta politiska beslut före sommaren.  

Tid: tisdag den 13 mars, kl: 10.00-16.00. Kaffe från kl: 9.30.

Nu finns det möjlighet att anmäla sig senast den 2 mars: http://www.lansstyrelsen.se/VastraGotaland/Sv/kalender/mars/Pages/startmote-samrad-havsplan-vasterhavet.aspx

Publicerad: