Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

21 november: Gränsregionalt planforum

Publicerad:

Välkommen till Gränsregionalt planforum Laholmen, Strömstad 21 november

Vilka verktyg har vi för ett gemensamt arbete för ett friskt och produktivt Skagerrak? I gränsområdet mellan Sverige och Norge delar vi ett havsområde med en unik marin miljö som för med sig höga natur- och friluftsvärden. Sjöfart, traditionellt fiske och turism har lång historia i regionen samtidigt som andra intressen gör anspråk på utrymme, exempelvis olika former av akvakultur. Inom Svinesundskommittén uppdrag ligger att verka för att främja utvecklingen i Svinesunds gränsregion.

Aktiviteter och verksamheter samt deras påverkan är inte begränsade till specifika områden vilket innebär att Skagerrak som gemensam resurs behöver förvaltas som en sådan och till en början diskuteras gemensamt. I dagsläget saknas strukturer för en kontinuerlig dialog över landsgränsen kring bland annat fysisk planering för hållbar tillväxt . Genom samverkan kan erfarenheter utbytas och kunskap delas, eventuella konflikter diskuteras i tidigare skeden och gemensamma målsättningar skapas.

Seminariet arrangeras av Svinesundskommittén, Interreg Sverige-Norge, Västra Götalandsregionen och Länstyrelsen i Västra Götalandslän

Program och anmälan >>

Publicerad: