Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Framtidsspaning 24 maj

Välkommen på nätverksträff med Maritima klustret i Västsverige den 24 maj. Pandemin har förändrat vardagen för många människor och den nu pågående konflikten i Ukraina skapar osäkerhet och instabilitet i vårt samhälle. Vi vill med denna nätverksträff tillsammans med er arbeta med framtidsscenarier.

Datum: 24 maj, 2022
Tid: 09.00 - 15.30
Plats: VGR Campus konferenscenter i Nya Varvet, Göteborg
Anmälan: Begränsat antal platser. Anmäl dig senast den 16 maj. Anmäl dig här >>

Pandemin har förändrat vardagen för många människor och den nu pågående konflikten i Ukraina skapar osäkerhet och instabilitet i vårt samhälle. Vi vill med denna nätverksträff tillsammans med er arbeta med framtidsscenarier.

Vi inspireras till att tänka utanför ramarna med hjälp av Robin Teigland, professor i digital transformation vid Chalmers, genom att kartlägga möjligheter och hot i tänkbara framtidsscenarier. Vi kommer även att få korta nedslag i form av omvärldsspaning från experter inom våra fokusområden: havsförvaltning, marin bioteknik, marin energi, marina livsmedel, maritima operationer och maritim turism samt en internationell europeisk utblick. I år får vi även en spaning inom material för marina applikationer. Missa inte detta!

Vem kan delta?Varje år bjuder Maritima klustret i Västsverige in till nätverksträffar. Nätverksträffarna är öppna för alla aktörer i Västra Götaland som på olika sätt arbetar med maritima frågor. I år vill vi rusta oss för framtiden kring våra sex maritima fokusområden och välkomnar dig som arbetar inom näringslivet, akademin eller offentlig sektor. Vi har begränsat antal platser och kommer vid behov prioritera jämn fördelning mellan våra fokusområden.

Missa inte denna heldag där vi tillsammans rustar oss för framtiden!

Vi behöver din anmälan senast den 16 maj. För information om kollektivtrafik och parkering, besök VGR Campus konferens >>

Anmäl dig redan idag >>

Kontakt
Har du frågor kring arrangemanget? Välkommen att kontakta, Maria Holmkvist, RISE, tel 0730 28 08 95 eller maria.holmkvist@ri.se.

Program

09.00 Frukostmingel09.30 Välkommen och introduktionThomas Angervall, RISEAstrid Burhöi, Västra GötalandsregionenRobin Teigland, ChalmersMaria Holmkvist, RISE

09.40 Omvärldsspaning inom maritima områden

Internationell utblickAstrid Burhöi, Västra Götalandsregionen

HavsförvaltningLena Gipperth, Göteborgs universitet

Marin bioteknikAnders Blomberg, Göteborgs universitetMattias Berglin, RISE

Marin energiMats Goldberg, Offshore Väst/RISE

10.40 - 10.50 Paus

Marina livsmedelLillemor Lindberg, Innovatum Science Park

Maritim turismEva Maria Jernsand, Göteborgs universitet

Sjöfart och marin teknikChristian Finnsgård, SSPA/RISEFredrik von Elern, SMTF/RISE

11.40 Framtidsscenarier och workshop

Framtidsscenarier för de maritima näringarnaRobin Teigland, Chalmers

12.00 Lunch13.00 Omvärldsanalys material för marina applikationerKonrad Tarka, RISEPierre Ingmarsson, RISE

13.15 Introdukton och workshop inom fokusområden

15.10 Summering av dagen och mingelfikaThomas Angervall, RISEAstrid Burhöi, Västra GötalandsregionenRobin Teigland, ChalmersMaria Holmkvist, RISE

Välkommen!


Senast uppdaterad: 2022-05-12 09:55