Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

8 juni: Webbinarium - World Ocean Day

 

Välkommen på ett digital seminarium där Formas tillsammans med flera partners uppmärksammar FN:s årtionde för havsforskning.

På Världshavsdagen, den 8 juni klockan 13:00-15:00, kastar Sverige loss för att uppmärksamma FN:s årtionde för havsforskning 2021-2030. Deltar gör bland annat kronprinsessan Victoria, miljöminister Per Bolund, och forskningsminister Matilda Ernkrans.

Dagen bjuder på initierade samtal med ledande experter. Bland annat kommer generaldirektörerna för SMHI, Formas och Havs- och vattenmyndigheten att samtala kring de fyra prioriterade områdena för Sverige under årtiondet; ekosystembaserad havsförvaltning, havsmedvetenhet, data och innovationer.

Dagen avslutas med presentation av Universeums satsning på hållbara hav, samt lansering av Sveriges nationella kommitté för FN:s årtionde.

Välkommen att delta i ett spännande samtal om hur vi kan bidra under FN:s årtionde för havsforskning!

Läs mer och anmäl dig på formas.se >>

 

Senast uppdaterad: 2021-05-10 12:32