Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

8 juni: Webbinarium - World Ocean Day

Publicerad:

 

Välkommen på ett digital seminarium där Formas tillsammans med flera partners uppmärksammar FN:s årtionde för havsforskning.

På Världshavsdagen, den 8 juni klockan 13:00-15:00, kastar Sverige loss för att uppmärksamma FN:s årtionde för havsforskning 2021-2030. Deltar gör bland annat kronprinsessan Victoria, miljöminister Per Bolund, och forskningsminister Matilda Ernkrans.

Dagen bjuder på initierade samtal med ledande experter. Bland annat kommer generaldirektörerna för SMHI, Formas och Havs- och vattenmyndigheten att samtala kring de fyra prioriterade områdena för Sverige under årtiondet; ekosystembaserad havsförvaltning, havsmedvetenhet, data och innovationer.

Dagen avslutas med presentation av Universeums satsning på hållbara hav, samt lansering av Sveriges nationella kommitté för FN:s årtionde.

Välkommen att delta i ett spännande samtal om hur vi kan bidra under FN:s årtionde för havsforskning!

Läs mer och anmäl dig på formas.se >>

 
Publicerad: