Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

4 september - Workshop Scary Seafood

Publicerad: Uppdaterad:

Skulle du kunna tänka dig att äta sjöborre, sjöpung eller sjögurka? På andra ställen i världen äter människor helt andra typer av marina alger och djur än vi gör i Sverige. Det är i många fall både hälsosamt och hållbart.

På Handelshögskolan, Göteborgs universitet, kommer vi att fånga upp olika uppfattningar och diskutera nya smaker från havet i ett internationellt sammanhang. Forskare och studenter från olika länder i världen deltar liksom företag och organisationer. Marinbiologerna vid Göteborgs universitet Susanne Lindegart och Christin Appelqvist visar olika arter.

Datum: 4 september 2018
Tid: kl 13-17
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1, sal B32
Anmälan senast 28 augusti till eva.maria.jernsand@handels.gu.se

Workshopen leds av Tobias Nygren, som är forskare i måltidskunskap på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan. Tillsammans diskuterar vi möjligheter och hinder för produktion och konsumtion. Hur kan vi skapa attraktiva, hållbara och extraordinära måltidsupplevelser av sjömat som vi inte äter idag? Din kunskap inom området är viktig så vi hoppas du har möjlighet att komma.

Välkommen!

Kort om projektet Scary Seafood

Scary Seafood syftar till att ta till vara nya marina resurser i våra kustvatten. Det kan handla om djur och alger som är vanliga men som saknar ekonomiskt värde idag. Det kan vara bifångster som inte landas idag eftersom det inte finns någon efterfrågan. Det kan också handla om biprodukter från beredningsindustrin. Projektet ska bidra till ett hållbart nyttjande av marina resurser, och stimulera utveckling inom branscher som fiske, vattenbruk, restaurang och turism.

Scary Seafood finansieras bland annat av Leader Bohuskust och gränsbygd och Västra Götalandsregionen. Maritima klustret i Västsverige är en av parterna. Göteborgs universitet är projektägare.

Läs mer om projektet Scary Seafood här>>

Publicerad: