Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

30 nov: Konjunkturläget och framtidsutsikterna

Publicerad:

REVÄST WEBBINARIUM

Återhämtning på skör grund – Konjunkturläget och framtidsutsikterna
I samarbete med Västra Götalandsregionen

När: 30 november 2020, kl. 13.00-15.00
Var: webbsändning

Pandemin har varit en accelerator för förändring, då trender vi såg redan innan krisen har förstärkts och accelererat. Digitalisering utgör kanske det tydligaste exemplet, då såväl distansarbete som e-handel har ökat explosionsartat. Digitaliseringsvågen har potential att förändra arbetsliv och ekonomi i grunden och frågan är om Västsverige är redo för denna hyperdigitalisering? Mycket talar för att betydande insatser krävs om den västsvenska regionen ska stå sig i den internationella konkurrensen. Frågan är då vilka insatser som behöver göras om vi inte ska bli omsprungna?

Lena Sellgren, chefsekonom Business Sweden och Joacim Waara, analytiker Västra Götalandsregionen inleder seminariet med varsin presentation om konjunkturläget, från det globala till det västsvenska. Därefter följer en paneldiskussion kring frågor som:

- Vilka branscher behöver extra stöd om de ska stå sig i den internationella konkurrensen?
- Hur hanterar vi friställd personal från avvecklingsbranscher och vilka insatser krävs om dessa personer ska vara anställningsbara inom andra branscher?
- Mycket talar för att personer som redan hade svag arbetsmarknadsanknytning innan krisen har fått det än besvärligare. Vilka insatser krävs om dessa personer ska göras anställningsbara?
- Vilka investeringar krävs inom ramen för befintliga innovationssystem om vi ska klara av en grön omställning samt bibehållen internationell konkurrenskraft? Är ökad digitaliseringsgrad en möjlig lösning?

Medverkande:
Lena Sellgren, chefsekonom Business Sweden
Joacim Waara, analytiker Västra Götalandsregionen
Rudolf Antoni, Regionchef Västra Götaland, Svenskt Näringsliv
Ulrika Strandroth Frid, kommundirektör Lidköpings kommun
Bengt Forsling, chef LO Västsverige
Jesper Öhrn, ansvarig internationella affärer, Handelskammaren

Moderator: Helena L Nilsson, regionutvecklingsdirektör, Västra Götalandsregionen

Webbinariet är kostnadsfritt.

Läs mer och anmäl dig här >>

Publicerad: