Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

29 april: Kolonilotter till havs - framtidens skafferi?

Vad krävs för att ha en egen odling vid sin brygga eller i framtiden ha kolonilottsområden ute till havs?

Datum 29 april
Tid:
Kl 13.00-14.00
Plats:
Zoom

I Danmark inom projektet Havhøst, har ett 20-tal fristående lokalföreningar startats upp runt om i landet. Där vill man kombinera odling av grödor med ett hållbart nyttjande av havet. På detta uppstartsmöte kommer grundaren och ansvarig för företaget Joachim Hjerl berätta hur denna resa startade, hur de har organiserat sig i Danmark, hur lagstiftningen ser ut och vilka tillstånd som krävs. Men också berätta om vad projektet Havhoest Norden är och dess syfte. 

Syftet med mötet är att undersöka om det finns ett intresse av att driva frågan om kolonilotter i havet vidare. Vi kommer inte ha alla svaren utan vi vill framförallt inspirera och väcka nyfikenheten och samla upp frågor och funderingar för att kunna planera för nästa steg i processen.

Vi skulle också vilja samla in erfarenheter från er som har testat och/eller driver vattenbruk i Sverige. Hur fungerar det? Vart ligger utmaningarna? Vad skulle krävas för att kunna driva ett vattenbruk?

Varmt välkomna!

Joachim Hjerl, Havhoest
Maria Brodin, Göteborgs universitet
Leon Eriksson, Svinesundskommittén


Vill du veta mer...

Intervju med Maria Bodin om marina kolonilotter 
Här byggs Sveriges första marina kolonilott

Havhösts webbplats

Svinesundskommittén om marina kolonilotter
 
Danska havsbönder sprider kunskap om marina kolonilotter

Film om pilotprojektet på Tjärnö

Film om Havhöst


Senast uppdaterad: 2021-04-27 17:24