Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

17 jan: Hållbar utveckling kring Europas stora insjöar

 

Webbinarium den 17 januari, kl 14.00-16.00

Perspektiv för integrerad och hållbar utveckling kring Europas stora insjöar 
med fokus på Vänern, Vättern, Hjälmaren, Mälaren och Mjøsa

Spatial Foresight har genomfört en europeisk jämförande studie av rumslig utveckling kring stora insjöar för ESPON-programmet. Västra Götalandsregionen var en av initiativtagarna till studien.

De viktigaste i fallstudierna har varit Vänern, Balatonsjön (Ungern) och Bodensjön, men den analyserade också nio andra europeiska insjöar, däribland Mjøsa. I studien finns förslag till åtgärder för att främja territoriellt integrerad och hållbar utveckling kring stora insjöar, t.ex. genom koordinering av strategier för landområden och vattenytor, stärkande av lokala och regionala aktörers handlingskraft, fysisk planering och förbättrad flernivåstyrning. 

Projektet har också undersökt hur stora insjöregioner bättre skulle kunna dra nytta av EU:s sammanhållningspolitik och investeringsverktyg för att främja tillväxt, sysselsättning och hållbar utveckling.

Kontakta erik.gloersen@spatialforesight.eu för mer information och anmälan


Senast uppdaterad: 2021-12-08 14:17