Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

14 – 15 maj: Demodagarna Drone Center Sweden

Publicerad: Uppdaterad:

Drone Centre Sweden (DCS) står värd för Vinnovas DEMODAGAR 2019.
Det är med andra ord dags att boka in två datum. Den 14 – 15 maj 2019 äger Demodagarna rum på Drone Center Sweden i Västervik. Konferensen är ett samarrangemang mellan Vinnova, RISE och Drone Center Sweden.

Under två dagar kommer flera projekt som finansieras av Vinnovas projektparaply Drönare för individ och samhälle att praktiskt demonstrera lösningar i verklig miljö. Totalt är det 23 projekt inom bland annat RÄDDNING, MILJÖ och SKOG som kommer att visa upp upp sig i allt från live-demos till film och presentationer.

I programmet hittar du två marina projekt den 14 maj. Kostnadseffektiv övervakning av kustmiljöer med hjälp av drönare som presenteras av forskare från Göteborgs universitet samt  Marina drönare med extrem uthållighet för kraftfullare övervakning av den marina miljön, även detta seminarium presetneras av forskare från Göteborgs universitet.

Mer information >>

Drone Center Sweden är ett  testbäddsprojekt med stöd från Vinnova och Västerviks kommun och med koordinering av RISE SICS East genomförs under tre år fram till 2021.

Publicerad: