Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

1-12 april: Vetenskapsfestivalen i Göteborg

Publicerad:

Varje år sedan 1997 skapar Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg en mötesplats för kunskap, inspiration och nya perspektiv. I genomsnitt görs ungefär 70 000 besök på festivalen varje år. Det gör oss till ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang. Vetenskapsfestivalen älskar att presentera vetenskap på kreativa och oväntade sätt.

 

Missa inte utställningar och aktiviter kring marina livsmedel

Tång på gång - Utställning med interaktiva inslag
Nyfiken på alger? På Tjärnö marina laboratorium vid Göteborgs universitet utvecklar vi metoder för att odla alger och tång på svenska västkusten. Till god och nyttig mat förstås, men också för andra ändamål. Utställningen ”Tång på gång” visar hur alger kan bidra till en hållbar samhällsutveckling.
Adress: Nordstadstorget

Länk till hemsidan >>

Smart mat odlas i hav 
Utställningen handlar om hållbart vattenbruk och fokuserar på blå fånggrödor (sjögurkor, alger, musslor, ostron, etc) som kan odlas och vilken roll de har i cirkulära odlingssystem och inom hållbar foderproduktion.
Medverkande: Personal från Göteborgs universitet.
Relaterade Länkar: Läs mer om hållbart vattenbruk
Adress: Nordstadstorget

Läs mer om eventet >>

Scary Seafood - den nya maten från havet
I Bohusläns salta vatten finns djur och alger som går utmärkt att äta men som de flesta av oss aldrig har smakat. “Scary seafood” är mat från havet som känns främmande – och kanske lite läskig (t ex sjögurka, trollhummer). Besök vår utställning för att få veta mer.
Medverkande: Personal från Göteborgs universitet.
Relaterade Länkar: Läs mer om Scary Seafood
Adress: Nordstadstorget

Läs mer om eventet >>

Mer information om hela programmet för Vetenskapsfestivalen>>

Publicerad: