Scary Seafood - den nya maten från havet

Vill du vara med och utveckla nya bohuslänska smaker och matupplevelser? Då är Scary Seafood något för dig!

Trollhummer, strandsnäcka, sjögurka, hästräka, sockertare. I Bohusläns salta vatten finns djur och alger som går utmärkt att äta men som de flesta av oss aldrig har smakat. Tillsammans med lokala aktörer vill vi utveckla nya matprodukter från havet baserade på råvaror som inte används idag. Med kunskap om arternas biologi skapar vi ett hållbart nyttjande. Visionen är att bidra till företagsutveckling och att locka nya besökare till Bohuslän med spännande matupplevelser.

Samarbete sökes

Är du fiskare, vattenbrukare, produktutvecklare, kock, restaurangägare eller driver du upplevelsebaserad turism? Vi söker dig som vill vara med och utveckla ny och spännande mat från Bohusläns salta vatten! Välkommen att kontakta projektledare Christin Appelqvist för mer information.

Om projektet

Scary Seafood finansieras bland annat av Leader Bohuskust och gränsbygd och Västra Götalandsregionen. Maritima klustret i Västsverige är en av parterna. Göteborgs universitet är projektägare.

Film från workshop 13 april, 2018

 

Kontaktperson

Senast uppdaterad: 2018-04-23 11:03