Kalender

Page list icon

Den 6-7 november går Marine Challenges - Blue Solutions av stapeln, ett spännande initiativseminarium med fokus på Chalmers forskning kring hav, marina resurser och maritima aktiviteter.

Årets Sea and Society Day går under temat "The Nature of Excellence, how to make an impact". Under en halvdag samlas forskare och andra intresserade för att diskutera, provocera och utmana våra föreställningar om hur vi skapar ett framgångsrikt marint universitet.

Presentation av resultaten från forskningsprogrammet AquaAgri och framtidsdiskussion.

Skulle du kunna tänka dig att äta sjöborre, sjöpung eller sjögurka? På andra ställen i världen äter människor helt andra typer av marina alger och djur än vi gör i Sverige. Det är i många fall både hälsosamt och hållbart.

Välkomna till en heldag om nya foderråvaror till fisk och kräftdjur för utveckling av hållbart vattenbruk tillsammans med NORMACULTRE och Maritima klustret i Västsverige den 18 september i Göteborg.

Få möjligheten att diskutera nya affärsmöjligheter och botanisera i marin spetskunskap med några av landets mest framstående marina forskare under en inspirerande heldag. Tillsammans med flera partners välkomna Maritima klustret i Västsverige dig till Tjärnö, Göteborgs universitets forskningsstation den 26 oktober.

Välkommen till Kustmöte 2018 i Helsingborg den 12 - 13 september för att diskutera framtida utmaningar för Staden vid havet kopplat till klimatförändringar.

Almedalen 2018 bjuder på många maritima evenemang. Aktörer inom Maritima klustret i Västsverige står som värd för två spännande seminarier på Västsvenska arenan och ett evenemang på Fenomenalen. Missa inte dessa.

Den 24 -25 januari samlas den maritima sektorn i Västsverige för en tvådagarskonferens med inspirationstalare, matchmaking, pitchning av innovativa företags- och forskningsidéer och mycket mer. Möt investerare, finansiärer, entreprenörer, start-ups, forskare och större företag från de blå näringarna inom livsmedel-, energi- och bioteknikområdet. I år samarrangerar vi med Landsbygdsnätverket och Innovatum Startup.

2 juli 10:30-11:30 Seminarium i Almedalen - Västsvenska arenan

Hummerägg

5 juli kl 13:30-14:3, Almedalen

Den 13 juni välkomnas industrin, akademin och allmänheten till ett heldagsseminarium med hållbar sjöfart som tema! Hur kan energieffektivitet bidra till en starkare och mer hållbar sjöfart? Vilka är affärsmodellerna och hur arbetar företag inom sjöfarten med energieffektivitet? Vad händer i forskningen och hur ser svenska myndigheter på framtiden?

Senast uppdaterad: 2019-01-24 16:17